Social Icons

15 Ogos 2011

PudinG Ribena Ala Ramadhan




hye..selamat pagi u all..:) hari ni ceq nak kongsikan sedikit resepi masa bt juadah buka posa td..kerkerker..:) benda ni teramat la senang nak buat okeeh..n sedap pla tu...tapi x sempat amb gambar sebab usb henpon rosak..:"( takpe i just share jer keyh..



BAHAN2;

1 peket agar2 serbuk / agar2 jenis tali tuh.
1 cawan esen ribena
buah2 dlm tin
air
gula





ok first of all korg kene reneh agar2 tu dlm air...masak smpi mendidih...kalo gune aga2 jenis tali tu kene pastikan smpi agar2 tu betul2 cair ye dlm air mendidih td...then masukkan la a cup of ribena td...kacau sebentar...then masukkan buah2han dalam tin td...kacau lagi...then rasa sikit je..kalo korg rasa dh cukup rasa dah...korang bole terus sejukkan agar2 td dlm bekas tahan panas atau ikut bekas yg becorak2 yang anda suka..tp make sure tahan panas aa..kalo tak cukup rasa lagi letak gula smpai cukup yeeww..dah tu masukkan dlm peti ais..bil dah keras..hidangkan la sejuk2.....sgt sedap! u all shud try ok...!




 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my