Social Icons

15 Julai 2011

Pentingnya Berus Make Up...

Masih ada yang tidak menyedari bahawa pentingnya berus make up dalam penggunaannya harian kita especially yg suka ber make up2 tu kan...walhal masih ada juga yang pening n tertanya2 kenapa banyak sgt berus make up,n apa kegunaannya..sebenarnya setiap berus mempunyai fungsi masing2 dalam alat2 make up yg kita gunakan tu..contohnya untuk berus mengoles bibir,berus untuk eye shadow..macam2la lagi..cuba tgk mak andam n semua tukang make up profesional kita..suma pun menggunakan berus dlm melaksanakan tugas mereka dlm kea me"make up; kan urg taw ( ayat pown ntah kemana)...hehe..:)..


Dah banyak org jual berus make up ni sebenarnya cuma kualiti lain2...ada yg lembut n ada yg keras..tgk material aa..jadi kalo nak beli tu kene cek first la..tapi kalo beli guna online make sure u al tnya apa material berus tu...n kene pndai cari hrga yg berpatutan keyh..sebab setakat ni yg saya taw..7piece berus yg paling murah saya beli RM10..tapi ada yg jual RM15...kalo 5 piece pla saya beli RM9..tapi ada yg jual RM10..kene pndai cari la eek...

Kalo ikut suggestion saya,.,,nak beli berus make up yg bagus  dari FB..cari nama BEAUTIFY YOU atau LITA DANIAL..( sori ye kak saya promote akak kat blog nih...)...korg add jew..mmg best produk dorg...layanan pown bagus..:) tapi jangan jadik blackbuyer pulak eeih...konon nak beli tapi main2 pulak siap oder lagi..jangan la susahkan org wehh..:)

ok kali ni saya kongsikan tips yg saya tahu dr penggunaan berus/kuas make up ni yeehh...






  apa yang dapat saya kongsikan...

■Gunakan berus blush lebih besar untuk daerah pipi anda dan berus kecil untuk kawasan mata.

■Menggunakan berus miring yang tepat dapat membantu anda mencapai keputusan yang lebih baik kerana membolehkan anda untuk melaksanakan pipi anda contouring atau warna eye shadow


■Gunakan berus tipis untuk warna bibir dan concealer.


■Gunakan berus squared mungkin terbaik untuk menyoroti dari tudung atas / daerah alis.

■Jangan tertipu dengan berfikir bahawa anda memerlukan kosmetik paling mahal dalam rangka mencapai keputusan yang cantik. Make up yang murah juga akan memberikan kesan yg baik seperti make up yang mahal jika anda pandai menggunakan berus dan mengenakan cara yg betul..


 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my