Social Icons

16 Julai 2011

Oh saya PenggemaR Wedges!





High heels,sneakers..Wedges,sandal oowwh sememangnya pelbagai jenis kasut wanita yang bermacam2 bentuk dan corak d luar sana....Tapi bagi menyesuaikan dgn kegiatan harian anda mahupun pakaian anda sangatlah susah...

saya sendiri mengalami masalah dalam hal penyesuaian kasut,baju,dan aktiviti yang  akan saya hadiri,..kalau boleh pakai selipar je tapi oleh kerana ingin menjaga gaya penampilan...kenalah bergaya sikit ikut trend fesyen skrg kan...

Wedges sangat sesuai bagi yang ingin tampil rilex,santai tetapi bergaya untuk si fashionista d luar sana...



Wedges pada masa kini lebih menjadi pilihan wanita tidak mengira umur d luar sana kerana bentuknya yg unik,comel dan selesa....
Saya pun tersangat dan amat sangatla suka dgn wedges ni lagi2 kalo tgk KOREAN WEDGES yang sememangnya comel berbaloi dgn harganya yang berpatutan..



Wedges sangat banyak jenis dan warnanya sehingga kita harus pandai memilih untuk menyesuaikan event yang akan kita hadiri.  Wedges ni selain untuk acara-acara bisnes kasual,ia  juga boleh digunakan untuk acara yang agak santai. 


Berbeza dengan high heels, wedges memiliki alas yang tinggi namun merata ke seluruh permukaannya...wedges jg boleh digunakan untuk acara  kasual, mahupun acara-acara formal. 





Untuk padanan wedges pula..kalau anda pergi bersantai dgn kawan2 atau memerlukan anda berjalan dgn banyak...pilihlah wedges yang mempunyai permukaan yg lembut supaya tumit kaki anda selesa bila berjalan..pilihlah yang tidak terlalu tinggi dan selesa dipakai agar tidakterjadinya perkara2 yang tidak diingini ex; teseliuh,melecit dan sebagainya...




Sebaiknya kalo memilih warna wedges..padankan warna wedges sesuai dgn warna handbeg yang akan anda gunakan....contohnya pilih warna wedges berwarna pink apabila anda memakai hangbeg berwarma pink dan seterusnya begitulah juga dgn warna handbeg yg lain...tapi kalo nak senang n express sgt pilih jew wedges kaler putih atau hitam lagi senang nak match dgn suma kaan..:)


Ok sekian saja entri saya untuk kali ini....next update kita kongsikan tajuk lain pula eeh..stay tune :)


 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my