Social Icons

14 Julai 2011

Minuman Diet Sihat:) Banana Milk Shake

haaai korang....dah tengok resepi salad buah2an tu kan..kalo ada salad..mesti ada minuman jugak kan..okeeh kali ni saya share resepi banana milk shake pulak yeer....

Bahan yang perlu ada:






Aiskiub
Susu segar kurang lemak yeer ( i prefer HL ngan Dutch Lady)
Pisang berangan( apa2 pun bole sebenarnya tapi pisang berangan manisss sikit n sedap)
Gula
Susu cair..


Cara membuatnya..

potong pisang berangan ikut suka masing2..
masukkan dalam blender@ pengisar..
campurkan susu segar, ais kiub,gula secukup rasa,susu cair ( ikut suka ati) tapi kalo nak kurg lemak letak sikit jew)...
dan akhir sekali ais kiub...
blend smpi lumat semuanya ye....lepas tu hidangkan dlm gelas n sedia untuk diminum:) 



errrrmm sedaaap nyee....selamat mencuba...minuman ni kalo korang nak amalkan diet bole amalkan ler..i suggest kalo malam tak payah makan nasi byk sgt...amb hidangan minuman ni segelas pun cukup daaa:) sambil berdiet badaaan pooonn sihat :) Selamat mencubaa..


 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my