Social Icons

17 Julai 2011

Kaftan Pilihan Busana Aidilfitri 2011

Revolusi pemakaian kaftan atau jubah yang bercorak unik ini sudah terkenal di kalangan wanita  muslimah kita sejak penghujung tahun 2009...asal usul baju kaftan ini adalah dari baju tidur kelawar yang diguna pakai ketika hendak tidur oleh sebilangan masyarakat melayu dan sebagainya lalu direvolusikan dan di ubah suai menjadi satu busana yang sangat cantik,mewah dan elegan mengikut kreativiti si pereka busana jubah moden ini..



Sekarang ni memang teramat la senang nak beli n cari latest kaftan yg jual samada kat sosial networking (FAcebook) la.....n blog online ...harga memang sangat la berbaloi dgn kualiti dan kecantikan kaftan tersebut....saya share 1 profile kat FB yang jual kaftan yang sangat cantik kalo x silap nama FB tuh Pretty Princess Closet....link   http://www.facebook.com/profile.php?id=100001150057870....


Baju jubah n kaftan yg beliau jual sangat la up to date, cantik memangla cantik sgt n harga powwn sgt berbaloi baloi...So apa tunggu lagi? kene grab la untuk pakai masa raya Aidilfitri 2011 ni....sepa yang x maw nampak voke kan tampil dgn baju yg cun melecun n kalo boley lagi UPtoDate la kaaan...:)




Pictha di atas suma ni memang credit to Pretty Princess Closet sebab jenis2 kaftan ni yang dorg jual...cantikk kan,..kalo u all nak beli kene singgah blog dia http://babyprincesscloset.blogspot.com/..






Stakat nih kaftan jenis ni yang baru dlm pasaran..bentuk pun unik kan....sgt sesuai dgn org yg bertubuh sederhana sebab belt yang melekat kat pinggang tu boleh menampakkan anda nampak lebih langsing n boleh tunjuk figure sikit:) sikitttt jew...:)Tapi kaftan jenis ni sgt cantik n i vote 5 star to this!


Kaftan ni sgt sesuai nak digayakan kemana2 pown,red carpet ke hape yang penting kene ngam dgn acara la...:) Pegi majlis kenduri kawin pon sesuai.....Padanan kasut yang sesuai dgn kaftan ni kene pakai high heels la supaya nampak lebih tinggi ( bagi si pemakai yang kurang tinggi) n ape jenis heels pun sesuai untuk si pemakai yang memang dah tinggi...hehe..tapi kalo nak disesuaikan dgn wedges tak sesuai la koot...

Okeh..sekian saja entri saya ptg ni mengenai fesyen kaftan..nanti saya kongsikan fesyen lain pulak yeeh:)





 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my