Social Icons

25 Julai 2011

cantik dgn CHARCOAL MASK...



hye sume..lama tak buat entry baru ( 1 hari je la tak buat posting ) huhu..hari ni saya rasa tebuka hati nak buat 1 posting pasal charcoal mask yang jadi sebutan org skrg yang mana produk ni 70% berkesan untuk kulit kita supaya kelihatan cantik, putih n bersih...so sya pun review2 la komen org pasal produk nih...kebanyakannya positive komen so saya pun decided nak bg cerite korang apa khasiat produk ni yang membantu dalam kecantikan dan kesihatan kulit kita oke..




CHARCOAL mask ada lah sejenis produk yang dihasilkan dari arang..( ye la dah nama charcoal)... tapi arang tu tak la 100 % arang jew,,,mesti kene proses ngan bende lain kan..so bila sebut je charcoal ni..semua pun menuding jari ke atas 1 musuh wajah kita paling ketat iaitu JERAWAT..jerawat pula datangnya dari kulit yang  mempunyai lebihan minyak dan mempunyai kandungan PH yang tak seimbang..Jadi charcoal mask ni berfungsi sebagai perisai untuk wajah kita untuk menghapuskan minyak tersebut dgn cara men detoxifikasikan kulit kita dari luar ke dalam taw..Bila kulit dah di detox kan..maka si jerawat pun susah la nak kluar...Barang ni sgt sesuai untuk kulit samaada lelaki atau pun perempuan and bagi kulit2 yang betul2 bermasalah sgt digalakkan try la mende nih,..yang penting bende ni memang diklasifikasikan produk halal sebab 1005 bende nih diperbuat dari bahan organik...dan dijamin HALAL...okeh..


Cara Menggunakan Charcoal Mask.
  • Cuci muka dgn sebersih bersihnya..
  • .sebelum guna mask ni..gunakan tuala suam atau topeng ke tekap kat muka 5 minit untuk buka laing pori2 muka anda..
  • sapukan mask dimuka kecuali dibahagian mata, mulut,  dalam masa 20 minit mask ini akan mula mengering,
  • apabila  korang  rasa muka korang  seperti tegang, tarik mask yang kering  tadi bermula dari bawah tau !! ingat..
  • untuk kesan terbaik, selepas menggunakan mask nie, pakai  toner dan diikuti pelembap TETAPI BAGI YANG MUKA JERAWAT.. TAK PYH GUNA PELEMBAB..SBB IA AKAN MBUAT KAN MUKA KORANG..LAGI BERMINYAK.. DAN BERJERAWAT
Sekian selamat mencuba...:)


 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my