Social Icons

29 Julai 2011

Cantik dgn Bulu Mata Palsu A.K.A Fake lashes




Haiiii.....kali ni saya akan bawakan anda tips kecantikan dlm aspek pemakaian bulu mata palsu...( i need dis sebab bulu mata saya yg memang sgt la menyerlah kependekkannya:(..Okeh....sebenarnya pemakaian bulu mata palsu dah lama dah kaum pempuan pakai sebenarnya..saya kongsi tips ni cuma untuk bg sikittt ilmu je la cemana nak pakai sebab tak suma org taw pakai fake lashes nih...:)


Fake lashes nih sgt penting kalo korang nak serlahkan lagi KECANTIKAN mata korang n menampakkan lagi KEGALAKKAN mata korang tuh..especially bg bulu mata yg kurang sikit...Tapi bg yg punya sedia ada bulu mata yang panjang lagila melentik it is better la..:) kelebihan korang so bersyukur ye..sebelum kita ke step yang seterusnya...make sure korang ada bulu mata palsu sepasang pun jadik la..untuk yang newbie( berjinak2) dlm pemakaian fake lashes ni...


1. sebelum pakai fake lashes ni..make sure korang dah gariskan eye liner pada garisan atas mata tuh..ini untuk memudahkan anda meng "apply" kan fake lashes tuh nt..

2. then korang lentikkan dulu bulu mata original korang tuh gune pelentik bulu mata..tahan selama 3 minit then buka...

3.Then pada fake lashes tu..korang sapu gam bulu mata yg kaler hitam tu..kat garis bulu mata palsu tu..lebih baik guna gam yang kaler hitam tu sebab tak nampak comot n ketara pakai bulu mata tu nt..tapi jangan pakai gam uhu(joke:)

4..Lekatkan bulu mata palsu tadi di garisan eye liner yang korang dah lukis kat mata sebelum nih..begitu juga dgn bahagian mata yang sebelah k...

5. Then paling last..korang sapu mascara untuk satukan bulu mata palsu n asli supaya ianya nampak original...SIAP!..




Senangkan nak pakai fake lashes ni sebenarnya....Selamat mencuba....:)


 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my